pinging-search-enginesLassan már 3 év is eltelt, hogy valami történt a Ping-o-matic háza táján, így meglepetésszerűen ért Matt bejegyzése arról, hogy átalakították az olalt. Szó se róla, ráfért már a ráncfelvarrás. Kicsit el volt hanyagolva a project.
Nézzük mi is változott: kapott egy új webkettő fealinges logot, lett új csini CSS3-on alapuló kinézete border-radius-os lekerekítésekkel (természetesen Internet Explorer felhasználók ebből semmit nem vesznek észre, a Microsoft Corporation mondjon le).
Bár itthon nem igazán ismert ez az oldal, így talán azzal kellett volna kezdenem, hogy mire is jó. Ez az site is egy ügyes kis Automattic által fejlesztett alkalmazás. Tulajdonképpen arra jó, hogy beadhatjuk neki az oldalunk RSS elérését, amit szétküld különböző PING szolgáltatóknak, keresőrobotoknak. Így fordulhat elő az, hogy pár perc alatt indexel a Google egy WordPress oldalt. Mondjuk a WP blogok alapból is tudják, így külön nincs szükség a használatára. (de ártani nem ártunk vele, kivéve, ha SPAMeljük, mert akkor bannolás is lehet a dolog vége). Használjátok, jó dolog.

Íme az új oldal: http://pingomatic.com/