Pár perccel ezelőtt megjelent a WooCommerce 3.3! Ezt a verziót október óta fejlesztik, kereken 80 fejlesztő közreműködésével, akik több mint 1500 módosítást végeztek a szoftveren.

A 3.3 egy kisebb módosításnak felel meg. Minden olyan bővítmény és sablon, ami WooCommerce 3.0 óta működik, több mint valószínű, hogy működni fog WooCommerce 3.3 alatt is. Azonban előfordulhatnak hibák (mint mindig), ezért nem árt tesztelnünk frissítés után az oldal funkcióit és ha valamilyen hiba van, akkor nyugodtan tegyük vissza a régi verziót. Minden esetben készítsünk mentést a frissítés előtt!

Nézzük a változásokat:

Megrendelés oldal pofásabb lett

Kaptunk egy előnézet gombot, amivel szépen megjelenik egy ablakban a rendelés és a vásárló adatai, illetve hangsúlyosabbak lettek a rendelések státuszai. – Ez jól sikerült módosítás, főleg az előnézet!

Új termékstátusz

Immár a termékek státusza lehet Utánarendelt is – ennek a gyakorlati hasznán erősen gondolkodnom kell.

Új sablon testreszabás

Mostantól a WooCommerce bármely WordPress sablonnal kompatibilis lesz. Nem szükséges külön módosításokat elvégeznünk. A beépített WordPress testreszabással módosíthatjuk például a termékek számát és a sorok számát a termékek oldalon (archív, kereső stb…).

Beállíthatjuk, hogy a BOLT oldalon mit listázzon, terméket vagy kategóriát, vagy mind a kettőt egyszerre. Ugyan ezt kaptuk KATEGÓRIA oldal esetében is. A harmadik újdonság e téren az értesítések, amit mostantól egyszerűbben használhatunk! A beírt szöveg megjelenik a shop alján egy fix ablakban.

Képméret javítás

Már hallom is a WooCommerce tulajdonosokat, ahogy egyszerre üvöltik, amint ezt olvassák, HOGY YEEEEEES!!! És valóban, ez a rész sosem működött megfelelően. Nagyon nehezen lehetett csak beállítani a megfelelő képarányt, hogy a shop egész termékpalettájára nézve megfelelő legyen a (kis)képek megjelenése.

Úgy látszik itt elindult valami, aminek nagyon örülök. Mostantól a WordPress Testreszabással állíthatjuk és tesztelhetjük a képek méreteit.

3 opciónk lett:

  • 1:1 – ez a kocka
  • Egyedi arány: lehet fekvő, vagy álló téglalap, különböző arányban. Példa: 2:1 arány , 1:2 arány
  • Eredeti: Olyan arányban lesz a kép megjelenítve, ahogyan feltöltöttük.

Egyéb…

  • A termék shortcode-ok [products], címketámogatást és lapozót kaptak
  • A letölthető termékek letöltései (szépen kifejeztem) innentől naplózhatóak és szűrhetőek lesznek

Képek a WooCommerce 3.3 változásairól:

Sokkal részletesebben (angolul) itt: https://woocommerce.wordpress.com/2018/01/30/woocommerce-3-3-has-been-released