WordPress - Google+Biztos találkoztunk már azzal, hogy a Google találati listában egy-két kép feltűnik. Ez a technika ismerhető meg a bejegyzésből.

Nem rossz dolog, ha valamilyen úton-módon a találati listák eredményei között a mi bejegyzésünk egy kicsit feltűnőbb. Nagyobb valószínűséggel kattintanak rá a felhasználók, ha pont a keresett kifejezést látják. Ha esetleg nem érthető, miről írok, akkor megtekinthető egy élő pédában; keressünk rá Kardiwebre. 🙂

Ha ez egy profilképpel párosul, akkor véleményem szerint még nagyobb a bizalom.

A másik, a fent említett ok, hogy kitűnik a találatok közül. Jómagam is néha elnézegetem ezeket, sőt még a Google Plus profilokat is meg szoktam nézni. Milyen aktív az illető és mennyire használja a csoda rendszert. Ha nincs még Google Plus profil, akkor itt az idő, a regisztrációhoz és a google közösségi oldal használatához. Ha rendelkezünk Gmail email címmel akkor automatikusan jár hozzá a Google Plus profil. Ha még nincs gmail címünk akkor létrehozhatunk egyet.

Nem is terelem tovább a témát, fogjunk hozzá! Nyissuk meg a jelenleg használt sablonunk functions.php fájlját kedvenc szerkesztő programunkkal szerkesztésre majd másoljuk be az alábbi kódot a ?> php zárótag elé:

[sourcecode language=”php”]function kw_google_plus_profil_szerzo(){
echo ‘<meta content="Laszlo Espadas" name="Author" />’;
}
add_action(‘wp_head’,’kw_google_plus_profil_szerzo’);[/sourcecode]

A lábrészben el kell helyezni egy hivatkozást a Google Profilra és készen is vagyunk:

Nyissuk meg a footer.php fájlt szerkesztésre és a lentebb levő kódot másoljuk be a szerzői jogi információkhoz (Copyright). Ha mindent jól csináltunk, akkor pár napon belül meg fog jelenni a Google Plus profil képünk a találati listában a domain nevünk mellett.

[sourcecode language=”html”]<a href="https://plus.google.com/106308279996021159641/?rel=author" rel="author">Laszlo Espadas+</a>[/sourcecode]

Ellenőrizni lehet a kód sikerességét is, a Google segítségével. Érdemes a Google Plus profilt minél részletesebben kitölteni, és azon belül a kapcsolati adatokra kiemelt figyelmet szentelni, mivel plusz információkkal fogja ellátni a megjelenített oldalt.

Google Súgó: Kapcsolja össze tartalmát egy Google+-profillal