A WordPress egy igazán kezesbárányként viselkedő, elegáns blogrendszer (és CMS-is), ugyanakkor a kezdők számára elég hamar felvetődik egy gondolat:

– Annyi ingyenesen letölthető sablon található az interneten, de mindegyikbe egy – szinte – azonos dolog van; valamit, csak egy picikét meg kellene változtatni azon a fránya sablonon…

Persze, éppen azért kezdő az ember lánya-fia, mert kezdő! J Nincs még meg a szükséges ismeretanyag, a HTML-, PHP-, CSS-ismeretek még csekélyek, de – tulajdonképpen – nincs is rá szükség; a WordPress-szel ezen ismeretek nélkül is, igazán professzionális megjelenést lehet biztosítani, talán éppen ezért is választottuk magunknak. 😉

Igen ám, csakhogy evés közben jön meg az étvágy, és szeretnénk saját sablonban látni írásainkat…

A WordPress-hez igazán minden fellelhető az interneten, talán csak a könnyedén kezelhető sablonszerkesztőből van szűkös választék.

Gondoltam, talán segítek azzal, ha néhány linket idegyűjtök – van köztük egyszerűbb is, összetettebb is.  Talán mindenki talál magának kedvére valót!

Jó szórakozást !

Ingyenes sablongenerátorok WordPress-hez:

WordPress Theme Generator Egy egyszerűbb megjelenés elkészítését segítő, online segédlet. Nem szükséges a HTML, JS, PHP, vagy CSS ismerete. Cerélhetőek a színek, beállítások, keretek, azonnal látható az elvégzett művelet hatása. Egy kattintással elmenthető a munka és letölthető, ami aztán mehet is fel a /wp-content/theme könyvtárba.

CSSEZ Az előzőnél már összetettebb feladatok is megoldhatóak vele, de itt sincs szükség a HTML, JS, PHP, vagy CSS ismeretekre. Egy online alapú CSS szervezőt kezelhetünk, ahol a munkánkat sok kiegészítő eszköz segíti, pl. képgeneráló, már meglévő sablonok, melyeket tetszőlegesen alakítgathatunk is. A használatot videó is könnyíti, magyarázza.

Templatr Használata szintén nem igényel programozási ismereteket. Könnyen kezelhető, és egész részleteekbe menően lehet az oldalink kinézetét testreszabni. A mentés angol, német, spanyol, francia, olasz, vagy kínai 🙂 nyelven történhet. Ez egy webkettes sablongeneráló eszköz.

A felsorolt sablonszerkesztők nagy előnye, hogy teljesen ingyenesek, és online módon lehet velük dolgozni, a munka során láthatjuk is az eredményt. Az sem mellékes szempont, hogy látható az is a munkánk eredményeként, hogy miként alakul a sablon kinézete, szerkezete, vagyis tanulható is belőle, akinek erre van hajlandósága.

Az oldalak ugyan angol nyelvűek, de ez senkit se riasszon el; igazán olvasás nélkül, a kattintgatásokkal is remek eredmények születhetnek.