Site icon WordPress Magyarország

WordPress 4.4 („Clifford”)

A rendkívül fiatalon – autóbalesetben – elhunyt amerikai jazz trombitás, Clifford Brown („Brownie”), tiszteletére „Clifford” néven megjelent a WordPress legújabb, 4.4-es verziószámmal jelölt kiadása.

Aki még nem tette volna meg hajnalban, az tegye meg napközben; bátran merjük ajánlani (és javasoljuk is) a frissítés(ek) elvégzését – irány a honlapok Vezérlőpultja, és Frissítés most.

Hogy miért mondunk akár frissítéseket? Azért, mert az új WordPress 4.4 fejlesztése, amely a tervek szerint zajlott, rengeteg bővítmény, sablon is frissült (folyamatosan frissült), azért, hogy ne legyenek biztonsági és/vagy kompatibilitási problémák.

(Mi magunk is sok honlapunkat frissítettünk, és nem találkoztunk semmiféle jelentősebb gonddal, a legnépszerűbb bővítmények és sablonok már szépen muzsikálnak az új verzióval.)

Ahogyan azt megszokhattuk a világ vezető blog- és CMS rendszerétől (a legújabb felmérések szerint a világ honlapjainak 25 %-a WordPress rendszerrel üzemel), az új WordPress 4.4 is szolgáltat néhány újdonságot, néhány jelentős változást tartalmaz:

– Twenty Sixten néven új alapsablon érkezett, amely a modern megjelenést ötvözi a klasszikus blog alapjain.
– Egy új, intelligensebb megoldással a képek reszponzív megjelenítésének tökéletesítésével biztosítja, hogy minden eszközön tökéletes legyen a tartalom megjelenítése
– Bejegyzéseink beágyazásához másik honlapokra öt új oEmbed szolgáltatót építettek be. A magyar verzióban további meglepetés: néhány magyar szolgáltató is beépítésre került (köszönet DjZoNe-nak!)
– A REST API infrastruktúra integrálásra került a rendszer magjába. A REST API a fejlesztőknek kínál egy lehetőséget, hogy WordPressre ráépítsenek RESTful APIkat. Az infrastruktúra az első része a REST API több lépcsős bevezetésének.
– A hozzászólás lekérdezések továbbfejlesztett gyorsítótár kezeléssel lettek ellátva, hogy a robosztus hozzászólás lekérdezések egyszerűsödjenek.

Tessék, tessék! Vegyék is vigyék! Itt a nagyszerű WordPress 4.4! Lehet tanulni és gyakorolni, fejleszteni, játszani, frissíteni, újat építeni.

A hivatalos angol nyelvű WordPress 4.4, és a hivatalos magyar nyelvű WordPress 4.4 ingyenesen letölthető.

Mindenkinek jó szórakozást, munkát, tanulást kíván a

WordPress Magyarország Közösség

Exit mobile version