Tippek, trükkök WooCommerce

Egyszerű üzenet megjelenítése az oldal tetején, Woocommerc esetén

A WooCommerce tartalmaz egy egyszerű kis részt, ami igazából a fejlesztőknek készült, de jól használhatja bárki. Elsődlegesen azért került bele a Woo-ba, mivel a készülő webáruházaknál ajánlott kiírni, hogy “Fejlesztés alatt, még nincs valós kereskedelmi tevékenység”. Ez azonban több esetben is jól tud jönni, ha szeretnénk valami infót a látogatók elé tárni, ami minden oldal legtetején megjelenik.

Jól jöhet például ha változik valami az elérhetőségben, például telefonszám. Jól jöhet, ha a szabadságunk miatti ideiglenes bezárásra szeretnénk felhívni a vásárlóink figyelmét, de egy új (vagy termék) megérkezéséről is kitehetünk egy rövid jelzést. Mindezt popup bővítmény alkalmazása nélkül, amit már a kezdőlapon már a Google is rossz szemmel néz és büntet. Tehát jó, ha van egy lehetőségünk erre.

Hogyan jeleníthetem meg?

A WordPress admin felültén, a WooCommerce (bal oldali sötét oszlop) / Beállítások / Általános fülön keressük meg ezt: “Üzlet értesítés engedélyezése” és mellette jelöljük ki a négyzetet. Ezután az alatta lévő mezőbe beírhatjuk az üzenetünket. A html kódokat is támogatja, szóval lehet formázni a megjelenő szöveget, képet, linket.

Hogyan formázhatom?

Készítesz egy bejegyzést, ott a grafikus felületen megformázod, majd átváltasz html nézetre a szerkesztőben. Onnan kimásolod a kódot és bemásolod a fentebb említett részbe. Ahhoz, hogy a háttérszínt, pozíciót megváltoztassuk, már némi css kód ismeretekre lesz szükségünk.

 

A szerzőről

Rottenbacher Tamás

Rottenbacher Tamás a nevem és egy WordPress kedvelő, honlapkészítő informatikus lennék, megszórva marketing és 2007 óta növekvő SEO, keresőoptimalizálás tapasztalattal.

Mi a véleményed?

Tovább az eszköztárra