2016-ban elindítottunk egy WordPress fejlesztői listát, ahol egymásra találhatnak fejlesztők és a munkát adó oldaltulajdonosok. A beküldéseket (némi szűrés és olykor hosszas egyeztetés után) továbbítottam a fejlesztői listára.

Sőt, gyakran az is elfordult, hogy az olyan saját céges megrendeléseket is ide továbbítottam, amire éppen nem volt kapacitás.

A listára gyakorlatilag bárki csatlakozhatott és utólag ellenőriztem az átadott munka minőségét. Amennyiben valakiről negatív visszajelzések jöttek, vagy úgy találtam, hogy a munka minősége nem üti meg a szükséges szintet, azt egyszerűen töröltem és nem kapott több megbízást.

Ez az egyszerű rendszer jól működött, több 100 projectet továbbítottunk az évek során a fejlesztőknek és szinte csak pozitív visszajelzések jöttek.

Volt aki több milliós fejlesztést nyert el és persze a kezdőknek is ideális terep ez, hiszen néha csak apró módosításokat kell elvégezni.

2019 elején már annyira kevés szabadidőm volt, hogy a lista megfelelő menedzselésére már nem jutott idő, ezért ideiglenesen leállítottam.

Egészen mostanáig, hiszen most újraindítjuk a listát, bár más feltételekkel, mint eddig.

A jövőben szeretnénk ezt a részt fejleszteni, hasonló lesz, mint joszaki.hu. Értékelni lehet majd a fejlesztőket és a munkaadókat is egyaránt, de erről majd máskor írok részletesebben.

És akkor a megváltozott feltételekről: A lista egyelőre változatlan módon fog üzemelni, viszont lesz egy 14.900 Ft-os éves díja. Ezt az összeget a fejlesztésekre és az adminisztrációra fogjuk költeni.

Az új felület, illetve az értékelő rendszer, várhatóan szeptember végéig elkészül.

Csatlakozni szeretnék, mit kell tennem?

Nincs más dolgod, mint előfizetni a fejlesztői listára a hellowp.io-n:

https://hellowp.io/hu/t/csatlakozas-a-wphu-org-fejlesztoi-listajahoz/

Fontos: ügyelj rá, hogy helyes email címet adj meg.