WordPress frissítések

Biztonsági frissítés, 4.6.1 WordPress

A 4.6-os fő verzió igen sok újdonságot és javítást hozott. Ahogy azonban az lenni szokott, a fő verziót követően 1 hónapon belül megjelent az első javító csomag. Ami nem megszokott, hogy kritikus sérülékenységet is találtak a 4.6-ban (és a korábbi verziókban is), tehát nagyon tanácsos frissíteni a régi oldalainkat is, ha eddig nem tettük meg. Emiatt (Cross-Site Scripting sérülékenység a képfájl-neveken keresztül, Path (Directory) Traversal Attacks a frissítési csomag feltöltésen keresztül) sebezhetőség miatt a korábbi WordPress verziók is frissültek, a szerencsésebbnek automatikusan, így ők már kevésbé izgulhatnak. A sérülékenységen kívül 15 további kisebb, zavaró, de nem veszélyes javítást eszközöltek.

A 4.6.1-es javító csomag feltehetően már települt az oldalainkra, avagy 1-2 napon belül frissíti magát a rendszerünk. Aki letiltotta az automatikus frissítést, az alábbi módon frissítheti WordPress oldalát, blogját. A fontosabb változásokról a hivatalos bejegyzésből tudhatsz meg többet.

Módosult fájlok:

 

A szerzőről

Tamás Rottenbacher

Rottenbacher Tamás

Rottenbacher Tamás a nevem és egy WordPress kedvelő, honlapkészítő informatikus lennék, megszórva marketing és 2007 óta növekvő SEO, keresőoptimalizálás tapasztalattal.

Yes No