Tippek, trükkök

Szerkesztői felület formázása, sablonéhoz hasonlóra

Biztos előfordult már sokakkal, hogy zavarta az, hogy a WordPress belső szerkesztői felülete – ahol a bejegyzéseket és oldalakat írjuk, módosítjuk – milyen jó is lenne, ha az általunk használt betűtípust és formázást jelenítené meg. Ilyen a betűszín, háttérszín, sormagasság, egyes elemek távolsága és így tovább. Könnyebben lehetne formázni a tartalmainkat és feltétlen kellene többször módosítani, miközben egy másik ablakban nézzük az eredményt, melyet a sablonunk formáz a véglegesre. Mi lenne ha a sablon tartalom formázást a szerkesztői felületbe is meghívnánk?Könnyítenénk a saját vagy a tartalmat kezelő személy dolgán.

Hogyan húzzuk be a sablon formázást a szerkesztői felületbe?

A WordPress Developer Resources oldalon lelhető fel a megoldás, azonban a könnyítésképpen itt megmutatjuk nektek. Elegendő a sablonotok functions.php fájlát kiegészíteni az alábbi kóddal és ügyelni arra, hogy UTF-8 módon mentsétek, BOOM nélkül.

Szükséges kód

Ha a stíluslapot szeretnénk behúzni:

 

Ha Google Font-ot használunk és nem a css @import-al hívjuk meg, akkor azt az alábbi kódot használjuk:

 

Lényegében ennyi is az egész! Arra azonban ügyeljünk, hogy sablonunktól függően előfordulhat, hogy a megjelenés css fájla galibát okozhat a szerkesztőben. Ezt úgy tudjuk orvosolni, hogy létrehozunk a sablon mappájában egy másik, például style-szerkhez.css -t és ebbe a fájlba másoljuk át a tartalmi formázást módosító css kódokat, majd csak azt hívjuk meg a fenti kóddal.

A szerzőről

Tamás Rottenbacher

Rottenbacher Tamás

Rottenbacher Tamás a nevem és egy WordPress kedvelő, honlapkészítő informatikus lennék, megszórva marketing és 2007 óta növekvő SEO, keresőoptimalizálás tapasztalattal.

Yes No