Könyv

5.4.12. RSS widget

image

Az RSS widget segítségével RSS és Atom hírcsatornákat köthetünk be közvetlenül, így más oldalak hírei, bejegyzései automatikusan megjelenhetnek az oldalunkon. Ez hasznos lehet például egy önkormányzati weboldal esetében, amely a helyi közintézmények, iskolák híreit így automatikusan meg tudja jeleníteni az oldalán. Az RSS widget működéséhez mindenképpen meg kell adnunk a hírek forrását a Hírcsatorna URL címe mezőben. A forrás RSS vagy Atom

feed lehet. A modern híroldalak és blogok jelentős része nyújt ilyen szolgáltatást. A feedeket legtöbbször az RSS, Atom, hírcsatorna, subscribe, feed vagy más hasonló felirat jelzi az oldalon. Ha megtaláltuk a feedre mutató hivatkozást, kattintsunk rá jobb gombbal, majd másoljuk a hivatkozást a vágólapra, és egyszerűen illesszük be a Hírcsatorna URL címe mezőbe.

A hírcsatornának nevet is adhatunk a Hírcsatorna neve (opcionális) mező segítségével. Alapértelmezetten egyszerre legfeljebb 10 hírt fog megjeleníteni a widget. Ha ezt módosítani szeretnénk, azt a Hány bejegyzést jelenítsünk meg? mezőben adhatjuk meg. Ha a bejegyzés címe mellett annak tartalmát is szeretnénk megjeleníteni, engedélyezzük a Mutassuk az elem tartalmát? opciót. A Szerző megjelenítése, ha elérhető? opció bekapcsolásával a szerző neve is megjelenik a widgetben, míg a Dátum megjelenítése? engedélyezésével az egyes bejegyzések keletkezésének idejét is láthatjuk.

A szerzőről

Torma László

Mi a véleményed?

Tovább az eszköztárra